VISIE

COPAIN een vriend van de buurt


Via lekker eten en drinken mensen samenbrengen in een bloeiende buurt, daar gaan we met COPAIN elke dag voor!

COPAIN is in eerste instantie een buurtbistro waar uitgebreid aperitieven en dineren net als samenkomen met vrienden & buren centraal staat.  Naast buurtbewoners ontvangen we met plezier bezoekers van ‘De Roma’ om hun honger en dorst te stillen voor een voorstelling. Ook aan de bezoekers van het Krugerpark hebben we gedacht.  Zij kunnen bij ons terecht voor take-out gerechten, een lekkere koffie of een verzorgde picknickmand.  We willen graag een flexitarische buurtbistro zijn. Zo spelen groenten vaak een hoofdrol in onze gerechten en zijn er steeds verschillende vegetarische opties.  Toch werken we ook met gevogelte, vis en vlees.  Voor elk wat wils dus.

We werken met dat wat voor handen is, omdat we geloven in een evenwicht tussen lekker eten en de natuur. Daarnaast maken we gebruik van niet te exclusieve producten maar stellen kwaliteit wel voorop.  De combinatie van niet alledaagse, seizoensgebonden producten en de creativiteit van ons team leidt tot onze eerlijke en verrassende keuken. 

We streven naar betaalbaar plezier op je bord én in je glas. Zo kan je bij ons genieten van verschillende wijnen per glas, zelfgemaakte limonades, verfrissende aperitiefjes, lekkere cocktails en verfijnde sapjes.

Daarnaast gaan we bewust om met afval.  De ‘plastic soep’ die onze oceanen bedreigt, veel zwerfvuil, … het kan en moet beter. Minder en beter verpakken, minder afval en nog beter sorteren.  Zo zijn al onze take-out verpakkingen biologisch afbreekbaar, gebruiken we ecologische poetsmiddelen en gaan we zo duurzaam mogelijk om met energie. Het gebruik van “single-use of disposable plastics” beperken we tot het absolute minimum.

En zelfs de renovatie van ons pand en onze inrichting zijn uitgewerkt door creatieve ondernemers uit de buurt.

Take-out


BIJ U of  EEN ANDER (een dag op voorhand via info@decopian.be of de dag zelf via 03/ 283 54 30)

Dezelfde menu’s (of enkel een gerecht uit het menu) als die van de bistro kunnen jullie meenemen om er thuis, bij vrienden, bij buren, op het Krugerplein, op het terras van Bar Leon (we spraken af met hen dat dat kan),… van te genieten. 

Graag een fles wijn, wat leuke biertjes, een lekker frisdrankje erbij?  Vraag ernaar en wij vinden zeker iets naar jullie zin.  (voor een kleine waarborg zorgen wij voor glazen, bestek, een picknickdeken, een kaarsje,…dat maakt de avond helemaal af!

Feestjes, catering, home-cooking


COPAIN staat voor meer dan onze buurtbistro & aperobar op vaste locatie en het take-out aanbod.  We werken graag op maat van onze klanten en denken met plezier mee na over uw feestjes.  Dit kan zowel bij ons als op locatie.  Zo verzorgden we reeds trouwfeesten, personeelsrecepties, catering voor filmploegen, verjaardagsfeesten, we stonden op bouger bouger en de krugerkross,…

Aarzel niet om ons je (zotste) vraag te stellen, we bekijken steeds samen de mogelijkheden en komen er ongetwijfeld uit!

 

“CORONASPECIAL”

Wil je met een groep van 10 personen afspreken om te genieten van ons 3 gangenmenu (€ 30 pp) op een ander moment dan de openingstijden (zowel ’s middags als ’s avonds)?  Mail ons, we bekijken graag samen de mogelijkheden.

Openingsuren

 

Donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 18.00h.  Reserveren/aankomen kan tot 20.30 uur.

Copyright © All Rights Reserved